Cégérték meghatározás prémium színvonalon

Közel 800 paraméter alapján állapítjuk meg egy vállalkozás értékét. Ez a módszer rendkívül hatékony: a legtöbb cégeladás vagy vétel az általunk kalkulált áron történik.

Az elmúlt években több száz ügyféllel találkoztunk.

Az esetek 90 százalékában azt tapasztaltuk, hogy a cégvezetők nem ismerik a vállalkozásuk valós értékét, a lehetőségeiket, nem tudják, hogyan tervezzék vállalkozásuk jövőjét.

Ennek elsősorban az az oka, hogy a cégek a vezető, az alapító tulajdonos szaktudására épülnek, kezdetben jellemzően egyedül ők viszik a vállalkozást, a könyveléshez és a pénzügyekhez nem feltétlenül értenek. És ez így van rendben...

Akár cégeladásról, akár vételről van szó a folyamatnak két fő eleme van:

Az egyik az, hogy szükségünk van egy közel pontos árra. Ezt adja meg nekünk a cégértékelő.

A másik fontos tényező maga a tranzakció lebonyolítása.

A kulcs a CÉGÉRTÉK

Mennyi lehet a cégérték? Az ügyfelek többsége szerint annyi, amennyit a vevő fizet és annyi, amennyiért a tulajdonos hajlandó eladni.

A valós eladási ár meghatározása a cégértékelés feladata.

Büszkék vagyunk arra, hogy az értékeléseink minden esetben kizárólag tényeken alapulnak és így a tranzakció valamennyi résztvevője számára objektív tájékoztatást nyújtunk, a döntéseik megalapozásához.

Fő célunk, hogy a vállalati tranzakciók során értéket teremtsünk a befektetők, a vállalkozások tulajdonosai, dolgozói és a nemzetgazdaság számára.

A cégvezetők többsége nem is gondol arra, hogy a vállalkozása a legnagyobb vagyontárgy.

Felmérésünk szerint, a cégtulajdonosok a vállalkozásukat, a valóságosnál alacsonyabb értékűre becsülik.

HOGYAN TÖRTÉNIK EGY VÁLLALKOZÁS PIACI ÁRÁNAK A MEGHATÁROZÁSA:

1. lépés

Az értékelés körülményeinek felmérése

2. lépés

A vállalkozás körülményeinek a vizsgálata​

2. lépés

A vállalkozás körülményeinek a vizsgálata​

3. lépés

Viszonyítás

4. lépés

Modell- számítások

4. lépés

Modell- számítások

5. lépés

Az eredmények riportálása

Átvilágítás

Due Diligence

A due diligence szó szerinti fordítása kellő gondosságot jelent. Valójában egy olyan átvilágítást jelent, ahol befektetők által megbízottak megvizsgálják a „kiszemelt” cég könyvelését, szerződéseit, engedélyeit, nyilvántartásait, a felhasznált technológiát. Ezt interjúk egészítik ki a dolgozókkal, beszállítókkal.

“Csontvázak”

A folyamat célja, hogy a befektető objektív képet kapjon a vállalkozás helyzetéről. Ez azért lehet, mert így az információk nem csak az értékesítőtől/ projekt gazdától származnak, hanem közvetlenül a vállalkozástól. Magyarul itt történik meg az esetleges „csontvázak”előkeresése a szekrényből. A DD-re általában az előkészítő tárgyalások befejezése után kerül sor, még mielőtt a kötelező érvényű tranzakciós szerződés létre jönne.

Cél / Nem cél

A DD-nek nem célja, hogy a tranzakciós árat befolyásolja. A célja, hogy a folyamat megrendelőjea „kellő gondossággal” végzett információ gyűjtés eredményeként a lehetőségek és a kockázatok minél szélesebb ismeretében tudjon döntést hozni.

MIÉRT VAGYUNK A LEGJOBB VÁLASZTÁS?

ERŐSSÉGEINK:

Megvalósult tranzakciókban az előzetes cégértékelés eredménye közel 90%-ban felelt meg az üzletkötés során kialakult árnak.

Kiterjedt kapcsolat rendszer a pénzügyi befektetőkkel és privát tőke tulajdonosokkal.

Házon belüli pénzügyi és számviteli szolgáltatások.

Dedikált senior tanácsadók minden partnerhez.

Kántor Dezső - Auditron Kft. ügyvezető, cégértékelő szakember

Kinek való a konzultáció?

Cég vásárlás,- eladás

Amennyiben fontolgatja, hogy céget vásárol (befektetési céllal vagy versenytárs megszerzését tűzte ki célul) esetleg a közeljövőben értékesítené vállalkozását

EXIT esetén

Amennyiben célja hamarosan eladni a kemény munkával felépített cégét, mert szeretne pihenni fontos a cég értékének meghatározása, hogy a lehető legjobb feltételekkel tudjon kiszállni

Átszervezés esetén

Akár a tulajdonosok szétválásának (korábbi üzlettárs, házastárs) esetén, akár menedzsment felállítása esetén a cég pontos felértékelése elkerülhetetlen

Jellemzően 50 milió forint árbevételt elérő, aktív cégek esetén tudunk segíteni.

MIT NYER, HA ELJÖN EGY KONZULTÁCIÓRA?

Véget vethet a nyomasztó dilemmának: vajon hogyan legyen tovább? A gyötrődésnek, hogy ki veszi át a céget, mi lesz a munkatársaival, az elmúlt évek kemény munkájával? Vajon meg tud-e élni a nyugdíjából?

Célunk, hogy segítsünk Önnek is tisztán látni cége értékével és a lehetőségeivel kapcsolatban. Ez azért fontos, hogy mindaz, amit eddig felépített, ne vesszen el, hanem továbbra is értéket teremtsen.

Több mint 300 cégértékelés és számos M&A tranzakció tapasztalatával tudunk Önnek segíteni, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki vállalkozásából. 

Mi történik az űrlap kitöltése után?

A RENDSZER AUTOMATIKUSAN KÜLD ÖNNEK EGY VISSZAIGAZOLÁST

Az időpontkérelem megerősítéseként, kollégánk mielőbb felveszi Önnel a kapcsolatot a megfelelő időpont megtalálása érdekében.

A MEGBESZÉLT IDŐPONTBAN SZERETETTEL VÁRJUK AZ IRODÁNKBAN...

... ahol teljes diszkréció mellett tudjuk megbeszélni cége lehetőségeit.

Jelentkezzen konzultációra

A nekünk megadott információt mindig bizalmasan, teljes titoktatással és a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki.