A legjövedelmezőbb kilépés receptje

Nyaralás

A 2019-es évben is fontolgatja cége eladását? Figyelembe vette-e az összes olyan tényezőt, amely szerepet játszhat az ebből származó profit maximalizálásában? Éveken át, hihetetlen erőfeszítéssel építette fel cégét, ígyhát nem az lenne a méltányos, hogyha egy utolsó erőfeszítést tenne ebben az évben, amellyel a legtöbbet tudná kinyerni eladásra szánt vállalkozásából?
Ez az útmutató segítséget ad abban, hogy legtöbbet hozhassa ki cége továbbadásából, úgy, hogy megmutatja Önnek az eladási procedúra legtöbb figyelmet érdemlő lépéseit.

Egy tulajdonosi útmutató a vállalkozás eladásához 2019-ben

1. Tartsa szem előtt az értékesítés okát! Azért szeretné eladni cégét, mert kétségbeesett helyzetbe került? Ha igen, akkor előfordulhat, hogy ez nem a legjobb időpont a továbbadásra, hiszen nehézkes lehet a profit maximalizálása. Próbáljon olyan lehetőségeket keresni, mint a friss, tehetséges munkaerő beszerzése, hogy megfordítsa a helyzetet és átsegítse Önt a családi vagy egészségügyi krízisen. Ez megkönnyítheti a vállalkozás megtartását és újra nyereségessé tételét.

2. A folyamatot a papírmunka elvégzésével kezdje! A könyvelés naprakész és pontos? Az eszközök helyesen szerepelnek a könyvekben? Szükség van-e egyéb dokumentáció frissítésére, mint például hogy kézikönyv szerint a cég egyes elemei kinek a kezében vannak? Győződjön meg arról, hogy a papírmunka naprakész annak érdekében, hogy hozzáférhető és érhető legyen minden potenciális vásárló számára.

3. Foglalkozzon minden nyilvánvalóan problémás területtel! Ha nagy mennyiségű adósság áll a háttérben fontolja meg előzetes kifizetésüket vagy kivezettetésüket, esetleg külsős szolgáltatás bevonását az összegyűjtésükhöz. Van olyan régi felszerelés, ami már hasznavehetetlen? Először gondoskodjon a továbbadásukról!

4. Végezzen cégértékelést, hogy meglelje a rejtett értékeket! Egy képesített szakember olyan riportot készít majd cégéről, amely egyaránt bemutatja a vállalkozás erős és gyengélkedő területeit is. Győződjön meg arról, hogy képesített szakembert foglalkoztat, hogy biztosítsa az információk pontosságát!

5. Fejlessze a jelentés szerint javasolt területeket! Miután kézhez veszi a Cégértékelési jelentést és a szakemberrel tisztázza azokat a részeket, ahol az pontatlan lehet, kezdjen el cselekedni! Fejlessze azokat a területeken, ahol a vállalat gyenge és tegye szilárddá a jól működő részeket!

6. Készítsen másodlagos cégértékelést! A fejlesztések elvégzése után igényeljen egy újabb cégértékelési jelentést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy cége értéke maximalizálva lett. Csakis ezen a ponton érdemes árajánlatokat kérni megbízható bróker cégektől, akik elvégzik a cég eladását.

Azzal, hogy időt fordít ezekre a lépésekre biztosíthatja, hogy a procedúra a lehető legfájdalommentesebben és maximális profittal menjen végbe.
Ne feltételezze azt, hogy egy vállalkozás egyszerű eladásra történő meghirdetése az Ön legjobb érdekeit szolgálja, ha előzetesen semmilyen előkészülést nem tett.
Használja fel a cégértékelő által adott tanácsokat, hogy olyan fejlesztéseket végezhessen, amelyek valódi hatással vannak cégére!

IDŐPONTOT FOGLALOK