You are currently viewing Megmutatom, hogyan tudja megtartani vagyonát és egzisztenciáját váláskor!

Megmutatom, hogyan tudja megtartani vagyonát és egzisztenciáját váláskor!

A “Válás Vállalkozóként” cikksorozat utolsó része

Elérkeztünk az utolsó cikkhez, amely ígéretemhez híven feltárja azokat a stratégiai pontokat melyeket, ha figyelembe vesz, nem válik ketrecharc az otthonából! 

Az első cikkben megmutattam a válás menetét egy vállalkozó szemszögén keresztül, láthatta milyen problémákkal és nehézségekkel nézett szembe Balázs, továbbá láthatta a történet sikeres lezárását is.

Az első cikkért kattintson ide!

A második cikkben felfedtem azokat a láthatatlan aknákat, amelyeket mindenképp érdemes elkerülni és hatástalanítani egy vagyonmegosztás során. 

A második cikkért kattintson ide!

Ön most egy olyan válságos folyamaton megy keresztül, ami mind a magánéletére, mind az üzleti életére kihat. Vállalkozóként még több mindenre kell odafigyelnie a válás során, hiszen törődnie kell vállalkozása vagy üzletrésze jövőjével is.

Ahhoz, hogy mindezt a legcsekélyebb anyagi veszteséggel tudja lezárni, és, hogy a felépített vállalkozását ne lássa romba dőlni, Önnek most tudatosan kell felkészülnie minden látható és nem látható akadályra.

Mindig van egy rövidebb és könnyebb út!

Az alábbiakban részletesen kifejtem, majd a cikk végére érve Ön is átláthatja, hogy mitől és miért érezheti magát nyertes pozícióban a vagyonmegosztás lezárulásával!

Az első és az egyik legfontosabb, amit szeretnék megláttatni Önnel, hogy a bírósági peres eljárás miért nem feltétlen a legjobb út, még akkor sem, ha elsőre jó választásnak tűnik. Jogilag természetesen megfelelő, hiszen egy harmadik fél és átfogó vizsgálat által megoldást adhat.

A módszer előnye egyben hátránya is: a peres eljárásokban egységes a bírói gyakorlat abban, hogy a házassági vagyonjogi viszonyok rendezése valamennyi igény együttes és végleges elbírálását jelenti.  Ennek érdekében a vállalkozói vagyon megosztása során rengeteg elemet kell felderíteni és tisztázni.

Fő szabály azonban, hogy a vagyonjogi igényeket nem lehet csupán egyes vagyontárgyakra kiszakítottan értelmezni, hanem fel kell deríteni a felek teljes vagyoni helyzetét és a bíróság határozatának a közös vagyon egészére ki kell terjednie.

Amint már azt korábban olvashatta, közös vagyonnak minősül házasság alatt megkezdett vállalkozói tevékenység, az abból származó jövedelmek és a tevékenység folytatását lehetővé tévő vagyontárgyak is.

(Részletesebben: A vállalkozás tulajdon és vagyoni helyzete 2. cikk részeletekért kattintson ide!)

Amint érzékelheti, ezek rengeteg idővel, fáradtságos munkával és hatalmas várt és nem várt költségekkel járnak, amit első írásban részletesen kifejtettem. 

(Emlékezetető ezen összegekről! 1 cikkért katt ide!)

Amennyiben bíróságra bízza kizárólag a válási folyamatot, akkor hosszadalmas és költséges eljárásnak teszi ki magát.

Mielőtt fizetne lássa át reálisan a helyzetét!

Előfordulhat, hogy a másik fél igénye szerint Ön egy irreálisan magas összeget fizet ki csak azért, hogy minél hamarabb túl tudjon jutni a vitákon. Ahhoz, hogy ezt elkerülje, mindenképp szükséges a cég értékének a pontos ismerete.

Amire Önnek szüksége van, ahhoz, hogy elkerülje a bonyolult és hosszadalmas procedúrákat, az egy független könyvvizsgáló”. Elsőként vele vegye fel a kapcsolatot, s ne a bíróság által kirendelt szakemberre hagyatkozzék.

Amiről minden válófélben lévő vállalkozónak tudnia kellene.

Előnyök, amiket csak független könyvszakértővel érhet el:

  1. Rendkívül költséghatékony, hiszen nem kell kifizetni a perköltségeket, az ügyvédek felkészülési és tárgyalási óradíjait, a fellebbezési költségeket.
  2. A bírósági tárgyalások nem veszik el az idejét és energiáját, így Ön továbbra is hatékonyan tudja végezni vállalkozása irányítását. A gyors ügymenet eredményeként vállalkozása helyzete nem tud nagymértékű romlásnak indulni.
  3. A kapott cégértékeléssel olyan eszközt tarthat a kezében, amelynek segítségével, a cégértékelés alapján felajánlott, ill. megbeszélt összeg által, képes lehet peres eljárás nélkül elsimítani a viszonyát házastársával
  4. Legalább 300.000.- Ft-ot takarít meg azzal, ha egy független könyvszakértővel végezteti el a cégértékelést. A bíróság által kirendelt szakértők több mint a duplájáért végzik el ugyanazt a munkát. Ráadásul az ő munkájuk sokkal több időt is vesz igénybe.
  5. A független szakértő kezében az Ön dokumentumai biztonságban vannak, Ön diszkrét együttműködésre számíthat.
  6. A másik fél túlzott követelései ellen is teljes védelemmel rendelkezik, akár peres, akár peren kívül egyeznek meg. A könyvszakértői szakvélemény egy, a Magyar Bíróság által elfogadott dokumentum, így minden jogvita elkerülhető.
  7. Ön mindenképpen tisztán láthatja a vállalkozásai vagyoni helyzetét.
  8. Folyamatban lévő válóper esetén is érdemes váltania. A független szakértő nem csak pénztárcakímélőbb, de személyesebb kiszolgálást is lehetővé tesz az Ön számára. Az általa készített dokumentációt Ön bíróság előtt bizonyítékként prezentálhatja, megvédve ezzel a saját vagyoni helyzetét.

Ezzel az iromány és egyben a sorozat végéhez is elérkeztünk. Úgy gondolom a fent leírtakból egyértelműen láthatja, hogy mi az, amivel elkerülheti a vagyonmegosztás és a pereskedés buktatóit.

Örülök és köszönöm, hogy figyelmével megtisztelt a Válás Vállalkozóként cikksorozat teljes egészén át. Remélem, hogy megszolgáltam olyan információkkal, amelyek már önmagukban is segítséget nyújtottak Önnek életének e viszontagságos időszakában.

Amennyiben úgy dönt, hogy szeretné a könnyebb utat választani, már csak annyi dolga van, hogy bejelentkezik konzultációra egy olyan szakértőnél, akit megtisztel a bizalmával és megbíz a cégértékelés feladatának elvégzésével. 

Hiszem, hogy szakértő támogatása Önnek csak a javára válhat!